מאפינז/עוגת תפוח בדבש

המצרכים:

אלה מצרכים לעוגה בינונית בתבנית מרובעת שגודלה בערך 20X30 ס”מ. 

כדי להכין מאפינז עושים הכל אותו דבר רק עם חצי כמות בתבנית למאפינז עם עטרות נייר מתאימות בשקעים (רבע כוס קמח אורז, 2 ביצים וכו’).

15 עטרות נייר מס’ 4 למאפינז. יש 12 שקעים בתבנית, אך אם יש עודף בלילה נמזוג גם לעטרות נייר נוספות, אך רק עד למחציתן, ונמקם בין המאפינז מעל לתבנית. עוד אפשרות, במקרה של עודף בבלילה או אם רוצים גם מאפינז וגם עוגה, היא ליצוק את היתרה לתבנית אינגליש קייק. אל תתאמצו לאחסן במקרר. מדד מקדם הטריפה גבוה במיוחד אם יש יותר מילד אחד בבית.

מאפינז דחוס

זהו מתכון שמשלב קינמון ודבש! ביחד הם מרפאים דלקות ומקלים על כאבי פרקים ועל איזון רמות אינסולין בדם.

חצי כוס קמח אורז מלא
כוס ורבע תחליף קמח ללא גלוטן (שזה בעיקר קורנפלור. השתמשנו בקמח קונדיטור)
2 כפיות קצת מלאות קינמון טחון
5 ביצים ענקיות כוס תה גן עדן ריחני (אפשר כוס מים במקום זה)
שני שליש שמן זית כתית מעולה
ועוד מעט מאד שמן זית לשימון התבנית
2 כפיות סוכר פירות  (אם אוהבים מתוק)
כוס דבש נוזלי
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כף חומץ (אנו משתמים רק בסינתטי)

2 תפוחים בינוניים (רצוי  גרנד או גרני סמית). למאפינז מספיק רק חצי תפוח.

רבע כוס מים

 

הכלים:

תבנית 24X28 או תבנית קטנה של תנורון שגודלה בערך 20X30 ס”מ.
מערבל עם וו הקצפה (אפשר לערבב במטרפה ידנית אבל זה קשה יותר)
כפית
כף
מריתמאפינז פתוח
סכין
כוס
קרש חיתוך

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 200  מעלות.

מערבבים לאט חומרים יבשים למעט אבקת סודה לשתיה עם כף (לא במערבל) ומוסיפים חומרים רטובים למעט התפוח החתוך. קודם את השמן ורק אח”כ דבש וביצים, כך הכל יחליק מהכוס בקלות וללא שאריות. מערבבים קלות בכף, ואז מקציפים במערבל הכל יחד על מהירות נמוכה ואז על גבוהה. בינתיים מקלפים את התפוחים, וחותכים לקוביות קטנות מאד (בערך 4X4 מ”מ). מוסיפים אבקת סודה לשתיה מעורבבת בתוך רבע כוס מים וכף חומץ, מערבלים לאט ואז מהר, מנמיכים למהירות נמוכה מאד ומוסיפים קוביות התפוח וממשיכים בערבול איטי לעוד כמה שניות. יוצקים לתבנית משומנת בסיוע מרית. מכניסים לתנורון (אפשר גם בתנור גדול) שחומם מראש ומנמיכים ל- 170 מעלות למשך כ- 35 דקות. נטרפים מהריח המשגע ואז… קופצים מרוב תענוג! איך יודעים שזה אפוי גם בתחתית? נועצים קיסם לעומק ואם יצא יבש העוגה מוכנה. אם הקיסם מרוח בנוזלים – העוגה או המאפינז אינם אפויים בתחתית.

נשמר במקרר רך, וטעים יותר כשמחומם.

בקיץ אנו שמים 5 שזיפי שגיב חתוכים לקוביות קטנות במקום תפוח אחד, מה שצובע כתמים יפים בצבע סגול כהה ומיוחד!

עוגת מאפינז דחוס

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח