מוס טונה

קל ומהיר להכנה. טעים ומשביע מאד. בהגשה לאורחים (6 עד 8 מנות) קוצר המון מחמאות כי נראה מושקע ויפה.

 

המצרכים:

2 עד 3 קופסאות טונה (רצוי במים)

3 כפות מיונז

3 כפות קטשופ

חופן בצל ירוק קצוץ דק (אם אין- אפשר בצל לבן/סגול מרוסק או קצוץ קטן מאד)

רבע כפית קצח

רבע כפית פפריקה אדומה מתוקה

כמעט כפית סחוג אדום (לא חובה)

כפית סוכר פירות (לא חובה)

חצי כפית פלפל שחור טחון

חופן פקאנים טריים קצוצים גס או שלמים (לא חובה) או פיסטוקים (שלמים וגם גרוסים)

1 שקית ג’לטין (רצוי בכשרות בד”ץ כי אז הוא מופק מדגים כשרים ולא מדבר אחר)

חצי כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה:

לתוך המים הרותחים מזרזפים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את הג’לטין. משאירים בצד לקירור לטמפרטורת החדר. נפטרים מנוזלי הטונה ומערבבים בקערה יחד עם שאר החומרים למעט הפקאנים או הפיסטוקים השלמים.

מוסיפים את הג’לטין לאחר שהתקרר ומערבבים היטב. את הפקאנים מוסיפים בסוף ובוחשים. מכניסים לקופסה שמאחסנים בה סברינה או כל עוגה קטנה ואישית אחרת או לקערה קטנה. קודם מפזרים חופן פיסטוקים שלמים אם רוצים ואז את הבלילה. מכסים ומאחסנים במקרר ללילה. בבוקר ניתן להפוך על צלחת הגשה ולקצור המון מחמאות.

הכפלתם כמויות לקראת המון אורחים? קחו תבנית אינגליש קייק או תבנית קפיצית עגולה או בצורת לב לעוגות ורפדו בשקית נילון גדולה. צקו לתוכה את הבלילה וישר למקרר. אחרי לילה במקרר או לפחות 6 שעות ניתן להפוך על כלי הגשה והמוס נראה עוד יותר מפתה.

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח