מי ורדים

זהו סירופ מתוק בטעם ורדים. מיועד לשימוש בתוך קינוחים ולפעמים סתם כמשקה כמו סירופ שממתיק את המים, במיוחד למי שאיבד אמון בבני אדם ולכן צריך לתקן את מעטפת הלב.

מוהלים 2 כפיות מהסירופ בכוס מים ויש לכם מי ורדים מרגיעים וטעימים.

אפשר להכין כמות קטנה אבל אין טעם, כי זה מתחסל מהר מדי במיוחד כשבאים אורחים.

מבשלים יחד 3 וחצי כוסות סוכר וליטר וחצי מים, בוחשים מדי פעם. אחרי רתיחה מנמיכים אש, מוסיפים כוס חומץ סינתטי (או מיץ לימון סחוט טרי) ו- 3 בקבוקונים קטנים של תמצית ורדים, שקונים בחנויות של תבלינים, וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.

אין צורך לאחסן במקרר. אינו מתקלקל אפילו בקיץ. לבקבק בבקבוקי זכוכית אחרי שיתקרר (כדאי להיעזר במשפך) ולשמור כדי לתת במשלוחי מנות בפורים או כמתנות לקרובים בחגים.

הערה חשובה: אם יצא לכם סירופ בטעם סוכר, כנראה שקניתם את התמציות מהסוג הירוד שאינן מרוכזות מספיק.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח