רגישים לחיטה וכמובן רגישים לגלוטן מוצאים את עצמם לפעמים במצבים בלתי אפשריים – הם מוחים, כמעט בצדק, "אין לי מה לאכול!" למשל בעת טיול, או בימים בהם עייפים מכדי לבשל או שאין זמן לבשל.
הפתרון מאד פשוט וקל: מנות קרב כלומר שימורים ביתיים מתוצרת עצמית בצנצנות זכוכית וללא חומרים משמרים!
כן, כמו בצבא. כלומר מכינים לעצמנו שימורים שיכולים להשמר כך שנים מחוץ למקרר בואקום מלא.
מבשלים משהו צמחוני, בעודו מבעבע בסיר על האש צנצנו אותו בצנצנות. הכינו מראש מגבת נייר לניגוב שפת הצנצנת, וסיגרו מיד (יש לכם 2 שניות מרגע הכנסת הכף האחרונה לצנצנת ועד לסגירה) במכסה בעל צליל פופ במצב ואקום כמו צנצנות גרבר של תינוקות (מנת קרב אישית) וצנצנות ריבה גדולות (מנת קרב משפחתית). בודקים אם מכסי הצנצנות שקעו אחרי כמה שעות בעת התקררות מנות הקרב. ואז ניתן לאחסן בארון. לבדוק מדי פעם מה קורה- למשש מכסים ולבדוק אם הם עדין שקועים. אם לא- מישהו לא הזדרז בסגירה של המכסים…
דוגמאות למנות קרב מאד טעימות:
♦ דולמה (ממולא כרוב פרסי של אורז חמוץ מתוק עם ריבת שזיפים ועם לימון פרסי)
♦ חורשט במיה (מרק עגבניות פרסי עם במיה ועם לימון פרסי)
♦ מרק עגבניות סמיך עם אורז (2 הצנצנות הקטנות בתמונה העליונה ביותר)
♦ פולואו צמחוני בלבד (בתמונה למטה – אורז מלא עגול עם דלורית וצימוקים בניחוח קינמון – וניל)
בעיקרון יש להעדיף צנצנות קטנות, כי בגדולות יש קושי למלא מהר ולאטום מהר ולכן הסיכוי לקלקול גבוה!