סופגניית קסם לענקים (5 עד 7 מנות)

המצרכים:

חצי כוס קמח אורז מלא

כוס תחליף קמח ללא גלוטן (השתמשנו בזה של “קונדיטור”)

5 ביצים ענקיות

2 שקיות סוכר וניל

5 כפיות סוכר פירות

קורט מלח

חצי כוס מים ועוד חצי כוס מים

כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

4 כפות חומץ (אנו משתמשים בסינתטי)

2 כפות שמן זרעי ענבים

אפשרות לציפוי עליון: אבקת סוכר או ריבה, דובדבנים או תותים.

 

הכלים:

מחבת גדולה מאד עם מכסה תואם

תרווד

קערה בינונית או גדולה

מטרפה

כפית

כף

מרית (לקקן)

ספל/כוס

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד חומרים יבשים: את הקמחים, המלח והסוכר (כולל סוכר וניל) – לאט כדי שלא יווצר “ענן אבק”. מוסיפים ביצים וחצי כוס מים ובוחשים עד להיעלמות גושים. בינתיים, עד שייעלמו הגושים, משמנים מחבת גדולה ב- 2 כפות שמן ומחממים אותה על אש בינונית. את אבקת הסודה לשתיה מערבבים היטב עד שאין גושים בתוך חצי כוס מים ומוסיפים לבלילה. מערבבים ומוסיפים 2 כפות חומץ וטורפים היטב. את הבלילה שופכים בסיוע מרית למחבת שהתחממה (זהירות- לא לשרוף את השמן! אם מעלה ריח שרוף קחו מחבת אחרת או המתינו להתקררות המחבת, הדיחו אותה, ושמנו אותה מחדש). מכסים במכסה תואם ומחכים 3 דקות. מנמיכים את האש ומחכים. בודקים כל כמה דקות. כשתחתית הסופגניה שלנו משחימה, וחלקה העליון כבר לא ממש נוזלי, זה הזמן להפוך אותה בזהירות בעזרת מבוגר. אצלנו הופכים בעזרת המכסה- מחזיקים אותו עם כפפות חסינות חום ומחליקים לתוכו את הסופגניה כשצידה השחום למטה. זהירות! שלא יטפטף שמן על שולי המחבת החיצוניים – זה עלול להתלקח! אם טיפטף יש לנגב מיד במגבת נייר. הופכים במהירות לתוך המחבת הלוהטת את הצד הצהוב שטרם טוגן יחד עם המכסה. משאירים מכסה סגור, ותוך דקה או שתים ניתן לכבות את האש, ולתת לסופגניה להמשיך להתחמם במחבת המכוסה עוד כ- 4 דקות.

הסופגניה מוכנה כשצד אחד שלה צהבהב או חום בהיר והשני שחום (חום כהה), ויש לה טעם של וופל בלגי משודרג וגם של סופגניה! מרוב שהיא טעימה ואוורירית (מלאה בבועות אויר) אנחנו אוהבים לאכול אותה כמות שהיא, כלומר בלי כלום מעל. אפשר לפרוס למשולשים (בין 5 ל- 7), לעיגולים, לריבועים, לבזוק אבקת סוכר מעליה, או לצפות אותה בריבה. אפשרות מפתה: למרוח מעל כל נתח סופגניה שכבה אחת של פודינג מתוצרת בית ולקשט מעל בדובדבנים (בקיץ) או בתותים  (בחורף) – הכל לפי פירות העונה. ככלל, תמיד רצוי לאכול בכל עונה את הפירות שגדלים בה ולא בעונה אחרת. למשל לאכול תות בחורף ולא בקיץ, ולאכול אבטיח בקיץ ולא בחורף, למרות שכיום יש שפע פירות מכל הסוגים כמעט בכל עונה.

אם חס וחלילה יש שריפה במחבת (להבות), לוקחים מכסה גדול של סיר ומכסים. אם אין אז לוקחים מגבת מטבח עבה או שמיכה או כל בד אחר, מרטיבים בהמון מים, סוחטים כדי שלא יטפטף, ובידיים מוגנות ורחוקות מהאש מכסים. באותה שניה האש נכבית מחוסר חמצן. בשום אופן לא שופכים מים על שמן שהתלקח! זה רק יחמיר את המצב.

אפשר לאפות בתנור במקום לטגן במחבת. זה אמור לצאת אותו דבר, אם כי טרם ניסינו.

אפשר לשמן מחבת עם נייר סופג ומעט שמן או עם תרסיס שמן ולהכין כמו פנקייקס סופגניות קטנות בקוטר של כ- 5 ס”מ ובגובה חצי ס”מ כל אחת. טעים מאד!

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח