סלט פירות (2 מנות)

קינוח מפתיע בטעמיו. משלב מתיקות, חמיצות ומליחות גם יחד. כל מטופלי יודעים שאסור להכין סלט פירות, כי לא מערבבים רימון עם קיווי או בננה עם תפוז. זה אינו בריא. אבל פירות מאותה משפחה כמו אפרסק ושזיף מותר. הפעם הכנתי פירות שהיו בבית בחורף. תפוח מזן פינק ליידי ואפרסמון, כמובן מקולפים. שניהם מאותה משפחה – ורדניים. בקיץ אפשר לערבב תפוח מקולף עם אחד או שניים מהבאים: אגס, שסק, אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף- כולם מאותה משפחה (ורדניים). לחילופין, ערבבו רק קוביות אננס טרי או מנגו טרי עם הגבינה הטבעונית ללא שום תוספת וזה יוצא טעים ומתוק מאד!

 

המצרכים:

1 תפוח פינק ליידי גדול

1 אפרסמון גדול וקשה

חצי חבילת גבינה טבעונית (‘משו משו’) בטעם ריקוטה (עדיף על מלוחה שמכילה המון מלח)

2 כפות יוגורט עיזים (לא חובה. אפשר לשים יוגורט סויה טבעוני)

2 כפיות דבש נוזלי או סירופ מייפל (לא חובה)

2 נבטי חמניה לקישוט (לא חובה)

 

הכלים:

סכין חדה לקילוף פירות

קרש חיתוך

קערה בינונית

כף

כפית

2 קעריות +2 כפיות להגשה

 

אופן ההכנה:

חותכים על גבי קרש החיתוך חצי חבילת גבינה לקוביות קטנות של כחצי סנטימטר מרובע (סמ”ר). מעבירים לקערה. שוטפים וקולפים את הפירות. חותכים לריבועים קטנים של כחצי סמ”ר את שניהם על גבי קרש חיתוך. מערבבים בקערה. מוסיפים 2 כפות יוגורט עיזים ומזלפים מעל לזה את הדבש. מערבבים ומגישים. ניתן לחלק לקעריות את קוביות הפירות והגבינה בלבד, ואז להוסיף בצורה אישית לכל קערית את כף היוגורט וכפית הדבש שלה ולהגיש עם קישוט מעל כמו נבט חמניה המופיע בתמונה או תות שלם.

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח