עוגיות רחת לוקום (כ- 20 עוגיות)

עוגיות טעימות ומזינות. מהוות יופי של ממתק משביע לשעת חירום במיוחד לחולי צליאק. העוגיות הן ללא גלוטן ולכן כשרות לפסח. כדאי להכין כמות גדולה מראש כי מתחסלות מהר. אנחנו אוהבים להכין אותן בפורים ולשים במשלוחי המנות. רחת לוקום במשקל נמכרת בעיקר בפורים ובחגים, ולא ניתן להשיגה בחנויות התבלינים בשוק לאורך כל השנה. אפשר בהחלט לקנות במרכולים רחת לוקום חתוכה בקופסה, אבל אז היא יקרה יותר. יש רחת לוקום בצבע צהוב-לבנבן ויש בצבע אדום. מכיוון שהאדום מכיל צבע מאכל בלתי מזוהה, החלטנו לא לקנות אותו להבא.

לאחרונה שידרגנו את המתכון עם כוס קקאו חרובים במקום אחת מכוסות קמח הדוחן. אם משתמשים בקקאו חרובים יש להפחית לפחות 3 כפות סוכר פירות אחרת זה יהיה מתוק מדי.

המצרכים:

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח דוחן (בחנויות התבלינים נמכר בשקיות גדולות תחת השם סחלב טריפוליטאי)

1 כוס קמח ללא גלוטן (אנחנו משתמשים בזה של קונדיטור)

1 כוס של זרעים שטחנו ביחד: דלעת, חמניה ושקדים (בקשו ממוכר התבלינים לטחון אם אין לכם מטחנה ביתית)

1 שקית סוכר וניל

כוס סוכר פירות (למבוגרים- עדיף שני שליש כוס כי יש במתכון רחת לוקום מתוקה מאד)

3 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק מכבישה קרה (אם הוא במצב נוזלי לשים 5 כפות) – ניתן להמיר בשמן זית או בשמן זרעי ענבים

1 כף קינמון טחון

1 כף הל טחון

רבע כפית ציפורן טחון

3 ביצים גדולות

כפית אבקת סודה לשתיה

מעט מאד מים או תה גם עדן ריחני (בערך כף). זהירות: אם מוסיפים יותר מדי נוזלים- הבצק יהיה נוזלי מדי.

3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

מעט שמן זית לשימון הידיים וניירות האפיה

מצרכים למלית:

רחת לוקום במשקל –  2 רצועות/פסים שאורכם 10 ס”מ כל אחד. אל דאגה- תשאר רחת לוקום לזלילה ככה סתם.

במקום רחת לוקום ניתן למלא במרציפן שקדים או במרציפן פיסטוק (טוחנים דק פיסטוקים ומוסיפים לסירופ סוכר).

ניתן להוסיף חצי אגוז לוז (בונדוק) למילוי של כל עוגיה. יש להכין לשם כך 10 אגוזי לוז. אנחנו נוהגים לפתוח אותם באמצע כדי לוודא שהם נקיים מחרקים גם אם מתכוונים לשים אגוז שלם.

 

הכלים:

מערוך

קערת מיקסר

וו גיטרה ללישת בצק

כוס אחת (תחילה לחומרים יבשים, אחר כך לביצים, ולבסוף  לערבוב סודה לשתיה ומים)

2 תבניות גדולות לתנור

2 סכינים

קרש חיתוך

2 כפות

כפית

צלחת קעורה (בה נשים שמן זית לשימון הידיים)

2 ניירות אפיה

כפפות חסינות אש או שתי מגבות עבות ויבשות

מגבת מטבח

צנצנת גדולה מאד לאחסון עוגיות

נייר מגבת מקופל

 

אופן ההכנה:

שמים רצועת רחת לוקום על קרש החיתוך. פורסים בסכין חתיכות בגודל 1 עד 1.5 ס”מ מרובע.

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס וניגשים להכנת הבצק.

בתוך קערת המיקסר מערבבים באמצעות כף את כל החומרים היבשים להכנת הבצק למעט הסודה לשתיה. לאחר הערבוב מוסיפים 3 ביצים (אחרי שפתחנו אותן בזהירות לתוך כוס ובדקנו שהן בסדר) ובוחשים שוב בכף. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, ובהדרגה מגבירים מהירות עד לגבוהה ביותר. כשהבצק נראה מוכן, לערבב בכוס סודה לשתיה במעט מים או תה גן עדן ריחני ועם החומץ, להוסיף לבצק ולהמשיך לערבל עוד כחצי דקה. מתקבל בצק גמיש ונוח לעיבוד. אם יצא דביק מדי ניתן להוסיף קמח כלשהו (עדיף דוחן) ולהמשיך לערבל.

לשמן ידיים בשמן הזית שהכנו בצלחת קעורה, כדי שהבצק לא יידבק לידינו, וגם לשמן בו את ניירות האפיה. לחלק את הבצק לשני כדורים. בכל תבנית המכוסה בנייר אפיה משומן שמים כדור אחד. מתחילים להכין עוגיות בתבנית אחת. לשטח את הכדור עם מערוך לבצק בעובי של 3-2 מ”מ. לחתוך בסכין לריבועים בגודל של כ- 2 עד 3 סמ”ר. לשים באמצע כל ריבוע את קוביית הרחת לוקום ועליה, אם רוצים, חצי אגוז בונדוק. סוגרים את הריבוע לצורת קוביה (או קציצה שטוחה או כל צורה אחרת). משמנים מדי פעם ידיים כדי שהבצק לא יידבק אלינו. מכניסים תבנית ראשונה לחלק העליון בתנור ל- 25 דקות של אפיה, ומתחילים לרדד את הבצק בתבנית השניה. בגמר הכנת העוגיות בתבנית השניה מכניסים גם אותה לתנור אבל לחלק העליון ואת הקודמת שהכנסנו מורידים לחלק התחתון בתוך אותו תנור. זהירות: השתמשו בכפפות חסינות אש או בשתי מגבות עבות ויבשות בעת שינוי המיקום של התבנית החמה. כדאי להיעזר לשם כך במבוגר.

אחרי 25 דקות בתנור העוגיות משחימות מעט (צבע חום אדמדם). מוציאים בזהירות את התבנית לקרור על השיש או על מגבת על השולחן. ניתן לכסות במגבת מטבח כדי שלא יישבו עליהן חרקים. רק לאחר קרור מלא ניתן להעביר לצנצנת. אנחנו שמים בתוכה נייר מגבת מקופל שיספוג עודפי לחות, וכך יישארו העוגיות פריכות לאורך זמן.

קוראים לכל בני הבית לטעום מהעוגיות, אם טרם רצו לעמוד ליד התנור ולחכות לעוגיות בגלל הריח המשגע המתפשט בבית. ככה נשארים עם מחצית הכמות. לכן צריך רק צנצנת גדולה אחת לאחסון.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח