עוגת היער השחור (פרווה ללא גלוטן)

עוגת גבינה מפתיעה בטעמה ללא אפיה ומוכנה בקלות ובמהירות. קשה שלא להתפעל כשמגלים שהיא ממש בטעם של עוגה חלבית אמיתית. קוצרת המון מחמאות מכל בני הבית ובמיוחד מאורחים (אם בני הבית נאותו להשאיר לאורחים).

אזהרה: מדד מקדם טריפה גבוה ביותר. אם יש אורחים כדאי להחביא בשקית ניילון כהה בתחתית המקרר, להעלים את כל הראיות שהכנתם עוגה (לשטוף מהר כלים ולהחזיר את קערת המערבל למקומה) אחרת תקומו בבוקר ותגלו שנשארה פרוסת עוגה בודדת.

מטופלי היקרים- אם אמרתי לכם שאסור לכם סויה חכו. תכינו את המתכון כשיהיה מותר.

 

המצרכים:

חבילת פתי בר ללא גלוטן בטעם שוקו (מצאנו רק של אסם)

1 פודינג וניל

1 סוכר וניל (לא חובה)

2 גביעי גבינת סויה בטעם טבעי (תנובה)

4 כפות ריבת אוכמניות ללא סוכר (או כל ריבה כהה אחרת) + חצי כוס מים בטמפרטורת החדר

3 כפות אוכמניות טריות או קפואות שהופשרו ונשטפו במים (לא חובה). אם אין – אפשר לפזר מלמעלה שקדים קלופים פרוסים

שקית ג’לטין (רק זה שבכשרות מהדרין הוא מדגים כשרים). מי שטבעוני יכול להשתמש באגר.

חצי כוס מים רותחים

כפית של גרד קליפת לימון (להשתדל מלימונים שלא עברו ריסוס ב- PET בבית אריזה)

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים בזילוף מהיר תוך כדי בחישה את הג’לטין לתוך המים הרותחים עד שמתמוסס לגמרי. מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר ובינתיים מרפדים תבנית מלבנית של אינליש קייק בשכבת פתי בר גם בצדדים. אין צורך לרסק. כשמי הג’לטין התקררו מערבבים במערבל את הפודינג עם 2 גביעי גבינה + 1 סוכר וניל + גרד קליפת לימון. מוסיפים חצי ממי הג’לטין וממשיכים לבחוש במהירות נמוכה ואז גבוהה. שופכים חצי מהתערובת על הפתי בר שבתבנית. מסדרים בשורה במרכז העוגה לכל אורכה אוכמניות טריות או קפואות שהופשרו ואז מכסים עם המחצית השניה של התערובת. מכניסים למקרר ל- 10 דקות לפחות. בינתיים מערבבים היטב את הריבה המים בטמפרטורת החדר ומי הג’לטין בקערה. מוסיפים את האוכמניות הטריות או הקפואות ומערבבים ערבוב קצר ביותר. שופכים את התערובת על הפודינג שבתבנית בצורה אחידה ככל הניתן ומתקבל ציפוי של ג’לי כהה וכמעט שחור מעל לעוגה. מכניסים למקרר לפחות ל- 5 שעות. פורסים ונהנים.

בתיאבון!

הצעת הגשה אחרת: כשאין אוכמניות ניתן לפזר שקדים קלופים פרוסים מעל לג’לי הריבה הכהה. 

אפשר לתקוע באמצע העוגה טראפלס שוקולד במקום אוכמניות.

עוד אפשרות היא שבמקום ריבה כהה מערבבים גביע 1 או 2 של יוגורט סויה של תנובה בטעם פירות יער עם מחצית ממי הג’לטין ומקבלים פודינג ורוד טעים מעל לפודינג הוניל. קישטנו במעט מרשמלו מסולסל בצבעי ובטעם פונטש-בננה.

שידרוג נוסף למתכון הוא לשים גביע 1 של גבינת סויה וחבילה שלמה של גבינת ‘משו משו’ טבעונית בטעם ריקוטה. ילדיכם ינשקו אתכם בלי הפסקה. 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח