עוגת שוקולד פודינגית

איך נולד מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן רכה ונימוחה בטעם של פעם? שבת עמדה להיכנס בעוד שעה ואין זמן לחפש מתכון לעוגת שיש. יש רק 2 ביצים וחייבים לאלתר. ערבבתי כל מה שמצאתי בהישג יד או מקרר והנה התוצאה לפניכם. משעות הערב המאוחרות ניצפו קרבות שב”ש (שריון בשריון) עזים בין כוחותינו לכוחותינו על עוד פרוסה מהעוגה, עוד בטרם נמרח עליה הציפוי המשגע! וזאת על אף שהיתה בלתי מתוקה בעליל (אל דאגה, אחר כך בוצע מקצה תיקונים למתכון, ובתוך כך גם הגדלת הכמויות), ולו רק בגלל המירקם המושך- משהו בין פודינג או מרשמלו לבין טורט. בתמונות שלפניכם העוגה ללא ציפוי. הוא די מיותר. הציפוי מיועד רק לחובבי יתר מתיקות.

 

המצרכים:

3 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב’קונדיטור’)

כוס וחצי תה גן עדן ריחני בטמפרטורת החדר (או מים)

כפית קינמון טחון

2 סוכר וניל

1 כוס סוכר פירות

3/4 כוס קקאו איכותי

3 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן זית או שמן זרעי ענבים (שמן קוקוס מתקשה אח”כ במקרר ופוגע במרקם הנימוח של העוגה. אחרי קירור תקבלו בראוניז ולא עוגה רכה)

2 כפות לפחות חמאת אגוזי לוז (או שתטחנו בעצמכם חופן קטן של אגוזי לוז) – לא לוותר על זה!

חופן אגוזי פקאן (לא משנה אם שלמים או שבורים)

חופן אגוזי מלך (לא משנה אם שלמים או שבורים)

כדאי מאד להוסיף גם חופן אגוזי קשיו קלויים עם מלח (אסור לבעלי בעיית כליות)

חופן שוקולד צ’יפס איכותיים (לא חובה)

2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה

1/3 כוס חומץ סינתטי

אפשרות מעניינית: להוסיף 2 כפות חמאת בוטנים אחרי שהבלילה כבר הועברה לתבנית.

לציפוי: ‘עללחם’ בטעם שוקולוז (מכיל: סוכר קנים, אגוזי לוז וקקאו). גם כל ריבה כמו ריבת תפוז או שזיף יכולה להתאים פה.

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית את כל החומרים עד לחמאת אגוזי הלוז וכולל אותה עד להיעלמות הקמח בבלילה ואז במערבל (מיקסר) – בהתחלה לאט ומגבירים בהדרגה עד למהירות מירבית. מוסיפים סודה לשתיה מומסת במעט מים. מערבבים מהר. מוסיפים בהדרגה חומץ תוך כדי ערבול איטי ובהדרגה מהיר. מוסיפים אגוזים וממשיכים בערבול מהיר (שיישברו קצת ויימעכו לתוך הבצק) לעוד רבע דקה.

מעבירים לתבנית עגולה 24 או מרובעת קטנה וישר לתנורון (תנור קטן) שחומם מראש על 200 מעלות. אחרי דקה להנמיך ל- 180 מעלות ולאפות למשך 30 דקות בערך אם התבנית יחסית שטוחה. אם התבנית עמוקה כמו זו השקופה שבתמונה  (גובה העוגה במרכז התבנית מגיע ל- 8 ס”מ!) זה לוקח 50 דקות. כאשר קיסם יוצא כמעט לגמרי יבש יש  לכבות ולהשאיר בתנור החם והכבוי לעוד 5 דקות.

אפשרות מעניינית: להוסיף 2 כפות חמאת בוטנים אחרי שהבלילה כבר הועברה לתבנית. את חמאת הבוטנים מפזרים בגושים קטנים בכל רחבי העוגה בצורה נקודתית. מ- 2 כפות הצלחתי ליצור 9 נקודות.

לבכות מתענוג כמה דומה לעוגות הילדות שזכינו לטעום.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני ילדים

בראוניז שוקולד

המצרכים: 1 כוס סוכר פירות 1 שקית סוכר וניל 1 כוס קמח אורז מלא 1/2 1  כוסות קמח ללא גלוטן (קורנפלור. אנחנו השתמשנו בקונדיטור) 3/4

קראו עוד »