עוגת שזיפים

קחו מתכון פשוט וקל לעוגת שזיפים ללא גלוטן שקוצרת ים של מחמאות. מדד מקדם הטריפה: סביר. ילדים לא מתלהבים אבל מבוגרים כן, ועוד איך כן! ממה? מזה שהיא מתוקה במידה הנכונה, מתובלת בתבלינים מיוחדים, אוורירית ורכה עד מאד.

 

המצרכים:

2 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב’קונדיטור’)

1 כוס קמח אורז מלא

1 כוס סוכר חום

2 כפיות קינמון טחון

2 כפיות הל טחון

קורט ציפורן טחון

3/4 כוס שמן זית

3 כוסות מים שהושרו בהם כחצי שעה 2 כפות צ’יה (או 2 כוסות מים עם צ’יה וכוס אחת תה גם עדן ריחני)

4 ביצים גדולות

2 חופני פקאנים (אין צורך לרסק אותם)

10 שזיפי שגיב מגולענים (אפשר בהחלט כל סוג אחר של שזיפים כמו סנטה רוזה ואפילו נקטרינות)

2 כפיות אבקת סודה לשתיה מומסות במעט מים

8 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בחומץ סינתטי)

 

אופן ההכנה:

מערבבים חומרים יבשים ואז מוסיפים רטובים (למעט סודה לשתיה וחומץ). מערבלים עם וו הקצפה במערבל (מיקסר) במהירות איטית ומגבירים מהירות בהדרגה למהירות הכי גבוהה. מוסיפים פקאנים וממשיכים בערבול בעוצמה בינונית.

מוסיפים אבקת סודה לשתיה מומסת במעט מים ומערבלים. מוסיפים חומץ ומערבלים. מיד אח”כ מוסיפים שזיפים. 

מערבלים ערבול קצר ומעבירים לתבנית בינונית. מכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות. להנמיך מיד ל- 180 מעלות בערך ולאפות כ- 45 דק.

בודקים בדקירת קיסם – אם יצא יבש העוגה מוכנה.

בהצלחה ובתיאבון.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »