עינוגיות

מתכון טבעוני, מהיר הכנה וקל, עם מעט מאד מרכיבים. במפתיע, מדד מקדם הטריפה בהימצא ילדים בבית הוא אפס! ילדים לא יכולים לחשוב על זה כממתק. הממתק אסור לילדים מתחת לגיל 5 כי הזרעים קלויים (סכנת חנק). את השם לממתק לא המצאתי. ראיתי בקופסה עם מוצר דומה.

 

המצרכים:

1 כוס זרעי חמניה

1 כוס זרעי דלעת

חצי כוס זרעי שומשום

1 כף קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’ שזה בעיקר קורנפלור)

1 כפית זרעי צ’יה (לא חובה)

שליש כוס מים או תה גן עדן ריחני (בדקתי כמויות במדויק- מעבר לשליש כוס מים הכל מתנזל ולוקח לזה יותר זמן אפיה בתנור. אם חסרים נוזלים ניתן תמיד להוסיף כדי לקבל בלילה דביקה)

2 עד 3 כפות סילאן ללא סוכר או עדיף סירופ חרובים (עוזר לתיקון מעי גס ולא מעלה דרסטית אינסולין)

אפשרות למי שאוהב תבלינים: כפית קינמון טחון וחצי כפית הל טחון

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד בקערה זרעי חמניה, דלעת ושומשום. מערבבים בכוס מים/תה את הקמח. להמיס את הקמח במים עד שאין גושים ומתקבלת משחה אחידה. להוסיף יתר המרכיבים כולל צ’יה, תבלינים (אם רוצים) וממתיק- סילאן או סירופ חרובים. כדאי להשהות כ- 10 דק’ שהצ’יה תייצר דביקות נוספת מעבר לקמח. להוסיף לזרעים ולערבב. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף העיקר שתתקבל עיסה דביקה ולא נוזלית. יוצקים בכף על תבנית גדולה עם נייר אפיה 22 עד 24 עיגולים שטוחים ככל הניתן בערך בקוטר 3 ס”מ. מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש על 120 מעלות למשך כשעה. לבדוק מדי פעם שלא נשרף! למקם במרכז התנור ולא קרוב לגופי החימום.

יוצא טעים, קריספי ומזין כנשנוש או כממתק. בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

נקניק ממתק

הממתק הזה נראה בהתחלה כמו נקניק ואז פורסים אותו לעיגולים דקים. הוא מחולל פלאות במיוחד לתיקון מערכת העיכול לכל אורכה. החומר הפעיל העיקרי הוא שילוב

קראו עוד »