פּוֹלוֹאוּ

לתבשיל קדירה של אורז, ירקות ובשר יש שמות שונים בשפות שנות. בפרסית זה “פּוֹלוֹאוּ”, בקווקז זה “פּלוב”. בערבית “מקלובה”. הנה הגרסה שלי המוגשת רק בשבת או בחג.

המצרכים:

3 צלעות כבש עם שומן צלויות במחבת או על מנגל. להפריד בשר ושומן מהעצם. לחתוך בשר ושומן לקוביות של 1 סמ”ר בערך. אפשר בשר הודו או עוף במקום אבל הכבש טעים יותר.

2 כוסות אורז (אנחנו משתמשים רק באורז ‘שחרזד’)

3 וחצי כוסות מים

1 בצל גדול

1 גזר גדול

3 שיני שום

כף שמן זרעי ענבים

שליש עד חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית גדושה כמון טחון

כפית גדושה קינמון טחון

כפית הל טחון

כפית כורכום טחון

1 סוכר וניל

חופן צימוקים (צימוק אוזבקי הוא ללא ריסוס וללא שמן פראפין)

5 חוטי זעפרן (לא חובה)

חופן צנוברים (לא חובה)

כפית וחצי מלח

המהדרין בהכנת פולואו שמים גם חומוס ושעועית בובס (שעועית כליה) מונבטים שבושלו כהלכה. מי שאין לו בעיה עם קטניות מוזמן בשמחה להוסיף אותם בשלב הכנסת האורז לסיר.

 

אופן ההכנה:

קוצצים בצל וגזר לקוביות כמו לסלט. מטגנים בסיר בינוני את הבצל עם כף שמן עד שיזהיב. מוסיפים שום פרוס וגם קוביות גזר. ממשיכים בטיגון עד שהשום מזהיב. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ואת המלח. אחרי רתיחה מכניסים 2 כוסות אורז שבררנו ושטפנו מראש. מוסיפים בשר ושומן כבש ואת התבלינים למעט סוכר וניל ובוחשים קלות. מכסים את הסיר. כשהסיר מתחיל לבעבע להוסיף סוכר וניל, צימוקים וצנוברים ולבחוש מעט. ניתן לטגן קלות את הצנוברים בשלב הוספת הגזר. מחכים שהסיר יבעבע ואז מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. כדאי להקפיץ מדי פעם עם מזלג את האורז מהשוליים ומהתחתית של הסיר למרכז- שיטה פרסית לערבב בעדינות בלי להפוך את האורז לדיסה. לרוב האורז מוכן כעבור 45 דק’ מרגע הבעבוע.

בתיאבון.

 

 

 

הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח