פאי תפוחים ואוכמניות

פאי טבעוני (אם מוותרים על ציפוי מלמעלה בביצה) וטעים מאד. קל הכנה, עושה רושם נפלא על אורחים, ומתחסל מהר. מדד מקדם הטריפה גבוה: בקושי שליש פאי יישאר לצורך אחסון במקרר בהינתן שיש 2 ילדים בבית… אם יש אורחים- הכינו 2 תבניות פאי. אחרת לא יישאר במה לכבדם.

 

המצרכים:

לבצק:

1/2 1  כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב”קונדיטור”)

1 כוס קמח אורז מלא (אם אין- אפשר קמח קינואה)

1 כוס קמח שקדים (אנו משתמשים בקמח שקדים טרום מונבטים)

1  (200 גרם) מחמאה חתוכה לקוביות גדולות. אפשרות בריאה יותר במקום זה: 2/3 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה ו- 1/3 כוס מים

1/2 כוס תה גן עדן ריחני או מים

1/4 כוס סוכר חום או סוכר פירות

כפית  או כף תרמילי הל טחונים

כפית קינמון טחון

 

למלית:

4 תפוחי גרנד בינוניים קלופים

מעט שמן קוקוס (כף או שתיים)

חופן פקאנים קצוצים גס (לא חובה)

1/4 כוס סוכר חום או סוכר פירות

כף קינמון טחון

כף שקדים טחונים

כף קמח ללא גלוטן

1/4 כוס לימון סחוט טרי (לא חובה)

חופן אוכמניות טריות או קפואות שהופשרו (או תותים או דובדבנים מגולענים או כל פרי אחר. אפשר אפרסק או נקטרינה אבל שרוב הפירות יהיו תפוחים אחרת העיסה מתנזלת יותר מדי)

אפשרות לציפוי: ביצה טרופה או חלמון

כף סוכר חום לזריה מעל לפאי

 

אופן ההכנה:

מערבבים חומרי בצק יבשים ומוסיפים רטובים למעט מחמאה או שמן קוקוס. בוחשים קצת ידנית ומוסיפים את המחמאה או שמן הקוקוס. מערבלים במערבל (מיקסר) עם וו הגיטרה (K) עד לקבלת בצק אחיד. משטחים בתבנית פאי 2/3 מהבצק. היתרה- למקרר.

קוצצים את תפוחים לדיסקיות דקות של רבע עיגול גודל בערך 2 סמ”ר ועובי 2-3 מ”מ מערבבים בקערה עם כל חומרי המלית למעט כף סוכר חום. את האוכמניות מוסיפים בסוף ומערבבים בעדינות רבה. משטחים מלית מעל לבסיס הפאי.

מוציאים את השליש הנותר במקרר של בצק הפאי ומכינים ממנו רצועות שתי וערב אותן אורגים (המשקיענים) או פשוט מניחים על הפאי כמו תשבץ עם חורים כי הבצק רך ולא נוח לעיבוד במיוחד בקיץ החם.

מי שרוצה ימרח מעל פסי הבצק המכסים את הפאי ביצה טרופה או חלמון טרוף (חלמון יוצא מבריק יותר ושחום יותר) ויזרה מעל בערך כף סוכר חום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות בול. בודקים אם מוכן וטורפים.

בתיאבון!

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח