פיצה ללא גלוטן

למעשה, זהו לחם פיצה טבעוני או בסיס לפיצה שהוא עצמו בטעם פיצה. לרוב אנו אוכלים אותו כמו שהוא ללא ציפוי מעל. אם רוצים 2 תבניות של תנור גדול כדאי להשתמש בכל הכמויות המפורטות כאן. אם לא- ניתן לצמצם כמויות (4 כוסות קמח ללא גלוטן, כוס קמח אורז מלא וכן הלאה). אנו אופים בכוונה כמות גדולה ופורסים ומקפיאים כל 2 פרוסות בשקית. כשרעבים- מוציאים את 2 הפרוסות, שמים בטוסטר לחיץ, והנה ארוחה משביעה ומזינה בתוך דקות.

 

המצרכים:

6 כוסות קמח ללא גלוטן (השתמשנו בזה של ‘קונדיטור’)

2 כוסות קמח אורז מלא או כוס אחת בתוספת כוס קמח עדשים אדומות וכוס קמח כוסמת (רגישים לגלוטן- נא לטחון לבד בבית אחרי שבוררים היטב כי בכוסמת יש פעמים רבות גרגר חיטה או שעורה שאסור לחולי צליאק).

כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה

3 כפות שבבי שום או 8 שיני שום כתושות

2 כפות בצל מיובש או בצל שלם קצוץ דק

3/4 כוס שמן זית כתית מעולה

2 כפות אורגנו מיובש או קצוץ טרי

2 כפות ריחן מיובש או קצוץ טרי

מי הזיתים (חרוזית) + מים = יחד כמעט 3 כוסות נוזלים + מעט מים לערבוב הסודה לשתיה בסוף

כף זרעי קצח

4 כפות זרעי חמניה

4 כפות זרעי דלעת

4 כפות פקאנים קצוצים גס או שלמים

חצי קופסה של זיתים מגולענים (חרוזית)

3 כפיות קצת גדושות (עם קצת בטן) סודה לשתיה

3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

אין צורך במלח כי הזיתים והסודה לשתיה ממליחים את הבצק

לציפוי: כמה כפות קטשופ, כפית שבבי שום, כפית אורגנו מיובש או טרי, טבעות בצל ועגבניה, רצועות גמבה אדומה

 

 

אופן ההכנה:

ללוש עם וו לישה או וו גיטרה במערבל את הכל למעט הזיתים, הזרעים, הסודה לשתיה והחומץ. להוסיף חצי מהזיתים וכל הזרעים ולערבל במהירות גבוהה. להוסיף סודה לשתיה מומסת במעט מים (בערך כף) ועם 2 כפות חומץ ולערבל במהירות גבוהה. להוסיף את יתרת הזיתים ולערבל במהירות נמוכה שלא יתפרקו לחתיכות קטנות.

להעביר את הבצק ל- 2 תבניות גדולות עם נייר אפיה משומן, לשטח את הבצק וליישר ככל הניתן להשגת עובי אחיד. לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות 40 דק’ עד שעה בתנור. להחליף מיקום התבניות (עליונה להוריד למטה ותחתונה להעלות למעלה) להשגת  אפיה אחידה. מי שרוצה פיצה של ממש:  למרוח אחרי 30 דק’ אפיה רוטב פיצה (הכי קל: כמה כפות קטשופ, שבבי שום ואורגנו), לפזר מעל טבעות בצל ועגבניה ורצועות גמבה אדומה ולהמשיך באפיה.

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח