פסטה רמזור (4 מנות)

המצרכים:

חצי חבילת פסטה מאורז מלא או מתירס מכל סוג שהוא (למשל, צינורות או פֵּנֶה. זה בערך 200-250 גרם. אפשר במקום זה ספגטי מקמח תירס)

3 עד 4 סלקים בינוניים

3 כוסות מים

חצי קילו שעועית ירוקה מכל סוג שהוא (אפשר חתוכה לצינורות, או ארוכה ושלמה, או אפונת שלג שנקראת גם אפונה סינית)

שליש כפית מלח

רבע כוס שמן זית כתית מעולה

הכלים:

סיר בינוני או גדול (במקרה שבחרנו פסטה בצורת ספגטי)

2 קערות זכוכית- אחת גדולה (לשעועית ולפסטה) ואחת בינונית (לסלק)

תרווד מחורר

צלחות ומזלגות כמספר הסועדים

אופן ההכנה:

שוטפים ומבשלים את השעועית הירוקה בסיר עם המים- מכניסים את השעועית לאחר רתיחת המים עד שמתרככת ומוכנה לאכילה. מוציאים אותה עם תרווד מחורר לקערת זכוכית גדולה, מכסים (במגבת או בצלחת גדולה), ומכניסים למים את הסלק. מבשלים את הסלק עד שיתרכך על אש נמוכה ובמכסה סגור, כמעט שעה. לאחר ריכוכו מוציאים את הסלק עם תרווד מחורר לקערה אחרת, ואפשר לאכול אותו כי אינו דרוש למתכון אלא רק כדי לצבוע את המים (אנו אוהבים לאכול סלק עם מעט מיץ לימון טרי). מרתיחים את מי הסלק האדומים, ואז מוסיפים שליש כפית מלח (הסלק נתן מליחות מעצמו) ושופכים לתוך הסיר את חצי חבילת הפסטה. בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. אם ממהרים- לבשל כרבע שעה עד שמתרככת הפסטה. אם רוצים לחסוך באנרגיה- מכסים את הסיר, מכבים אש, ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 20 דקות. פותחים ורואים אם הפסטה מוכנה. אם יצאה יבשה ולא רכה אולי חסרים מים. ניתן להוסיף מים רותחים, ולהמשיך בבישול על אש נמוכה עד שהכל מתרכך. בגמר הבישול מעבירים את הפסטה המבושלת ללא עודפי מים לקערה עם השעועית, ומוסיפים שמן זית. מערבבים בעדינות בלי לשבור את הפסטה או השעועית, והמנה מוכנה לאכילה. אפשר להכין בצלחת מנה אישית לכל סועד או שכל אחד יקח כמה שרוצה מהקערה.

את הנוזל האדום שנותר בסיר אחרי העברת הפסטה לקערה שותים אחרי שהתקרר, ואז רואים איפה בדיוק מצטבר פלאק (חיידקים מרושעים) בשיניים שלנו, כי הנוזל צובע אותם בצבע הכהה, ומלשין היכן הם נמצאים. ככה אפשר לגלות באילו שיניים התרשלנו בצחצוח… לכן אנו מכנים את הנוזל הזה ‘מלשינון’. ניתן להשתמש בו לצביעת מאכלים נוספים או להוסיף אליו מי ורדים וליצור סירופ אדום בטעם ורדים לעיטור קינוחים.

אפשר לעשות פסטה רמזור בשלושה צבעים על ידי הוספת מעט שעועית צהובה חתוכה לצינורות.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח