קובה אלילי ללא גלוטן (15 יחידות)

%d7%a7%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9fמאחר שהמתכון מכיל בשר בקר אנו נוהגים להכינו לעיתים רחוקות, רק בשבת או בחג, ואז אוכלים אותו לשם שמים.

נכון, יש פה הרבה עבודה אבל… זה שווה כל רגע. בסופו של תהליך מתקבלים כ- 15 כדורים טעימים מאד.

מצרכים למרק:

בצל גדול חתוך לקוביות כמו לסלט+6 שיני שום פרוסות – מטוגנים מראש (רצוי בשמן זרעי ענבים)

4-3 לימונים פרסיים מיובשים שנשברו לחתיכות כדי לזרוק את גרעיניהם (אחרת המרק יהיה מר) והושרו במים לפחות שעתיים

5-4 עגבניות חתוכות לקוביות כמו לסלט

מים

2 כפות סוכר פירות

סלק בינוני או גדול מקולף ומחולק  ל- 4 חלקים

כמה קוביות בינוניות של בקר עם שומן (רצוי בשר לחי) – לא חובה. אפשר לוותר.

מלח

פלפל שחור טחון

2 גבעולי סלרי

6 (בערך) גבעולי פטרוזיליה ו- 6 גבעולי כוזברה שלמים.

מצרכים למלית:

בשר בקר טחון (בערך רבע קילו) שעבר טיגון במעט שמן. תחליפים אפשריים לצמחוניים- בערך רבע קילו בשר סויה צמחי (למי שאינו רגיש לסויה) כמו טחון שהושרה במים למשך שעה לפחות או חביתה חתוכה לרצועות דקות כמו גפרורים.

עלי נענע קצוצים (רק עלים שנלקחו מכ- 6 גבעולים)

מעט פטרוזיליה וכוזברה קצוצות

6 שיני שום כתושות

מעט כמון, פלפל שחור וכורכום (אין צורך לשים מלח במלית כי מלוחה בגלל ההכשרה של הבשר)

מצרכים לבצק:

2 כוסות קמח ללא גלוטן (של ‘קונדיטור’). למי שלא רגיש לקמח חומוס – תמיד להעדיף קמח חומוס – כמעט 2 כוסות והיתרה קמח ללא גלוטן לצרכי הדבקה.

כוס וחצי קמח אורז מלא (אפשר להמיר חצי כוס קמח אורז בקמח שקדים ומקבלים בצק רך וקטיפתי יותר)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל טחון (שחור או לבן)

כפית כמון טחון

לערבב חומרים יבשים ולהוסיף:

פחות מכוס מים

(אח”כ אם לא מספיק והבצק יבש מדי תמיד ניתן להוסיף, ורק שלא יצא דביק מדי)

קצת שמן  ושש  שיני שום כתושות

ביצה וכפית סודה לשתיה וכף חומץ (אנו משתמשים בסינתטי) מעורבבים היטב – להוסיף לקראת סוף הלישה של הבצק

לבחוש היטב הכל ביחד לשמן ידיים במעט שמן שהכנו מראש בצלחת קעורה

וליצור כדורים

לשטח אותם לקוטר 5 ס”מ בערך ולעשות עיגולים דקים ככל הניתן כי אח”כ מתנפחים מאד בבישול.

למלא במעט מלית (כפית עד כף) ואח”כ לסגור לכדור.

אופן ההכנה:

את הכדורים המוכנים שמים במרק אדום שהוכן מראש עם עגבניות, מים, לימונים פרסיים מיובשים שהושרו במים לפחות שעתיים, בצל+שום מטוגנים, 2 כפות סוכר פירות, כמה קוביות בינוניות של בקר עם שומן (רצוי בשר לחי) שנצרב קודם (כדי “לסגור” את הבשר) מכל הצדדים בסיר לוהט על אש גבוהה.

כלומר קודם מטגנים בצל ושום ואז באותו סיר מכינים את הבשר – צריבה מכל צד ולמלא במים ובעגבניות חתוכות. לבשל לפחות שעתיים את המרק עם הבשר, עד לריכוך הבשר, ורק אז להכניס כדורים לתוכו. את הסלק להכניס לאחר שעה אחת של בישול. את הבצל המטוגן והשום המטוגן רצוי להוסיף בגמר הבישול או בסמוך אליו יחד עם 2 גבעולי סלרי וקצת פטרוזיליה וכוזברה – הכל גבעולים שלמים.

מבשלים את הכדורים מעל לחצי שעה. יש להפוך לצד השני את הכדורים לחכות עוד חצי שעה ולבדוק  אם מוכנים והבצק מבושל מבפנים.

יש לכדורים נטיה לשתות את מי המרק. אם נגמרו- להוסיף מים וגם אפשר מיץ לימון או מעט חומץ לחמיצות נוספת.

בהצלחה ובתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח