קינוח לנסיכה תאילנדית (4 עד 5 מנות)

טפיוקה בליקר גרנדין דחוסזהו קינוח נפוץ במסעדות תאילנדיות. גילינו מכרים קוצ’ינים שמכינים אותו דבר כמאכל עדתי.

המצרכים:

2 כוסות מים

כוס וחצי גרגרי טפיוקה קטנים

מיכל קרם קוקוס או חלב קוקוס (לחפש אחד בלי חומר משמר)

3 כפיות סוכר פירות

1 סוכר וניל

תוספות אפשריות: סירופ מי ורדים, ליקר שוקולד, סירופ פטל אדום (עם צבע מאכל טבעי), שברי פקאנים, חתיכות קטנות של אננס והכי פשוט- כמה תמרים מזן ברהי המפתיעים בטעמם המזכיר קרמל.

 

Photo011

הכלים: 

סיר בינוני

תרווד

כפית + כפיות כמספר הסועדים

4 או 5 גביעים לקינוחים

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים בסיר ואז מוסיפים את גרגרי הטפיוקה.

מערבבים תוך כדי בישול על אש בינונית.

אחרי רתיחה מוסיפים את קרם/חלב הקוקוס וממשיכים לערבב עד לרתיחה נוספת. מכבים מיד.

מערבבים היטב ויוצקים עם התרווד לגביעים. זהירות- זה חם!

לכל גביע כדאי להוסיף כפית אחת מהתוספות הבאות:

סירופ מי ורדים, ליקר שוקולד, סירופ פטל אדום (עם צבע מאכל טבעי), סירופ/תרכיז רימונים או פשוט יותר רק 2 תמרים מזן ברהי.Photo010

אם רוצים ניתן לקשט ב: תותים בחורף או דובדבנים בקיץ, עלי ורדים מסוכרים, שבבי שוקולד, שוקולד צ’יפס, שברי פקאנים, חתיכות קטנות של אננס, שבבי קוקוס מיובש, עלי נענע טריים.

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

2 תגובות

  1. שלום,
    האם בתוספות, יש להוסיף כפית מכל תוספת, או כפית אחת בלבד מתוספת אחת בלבד?
    איפה משיגים טפיוקה?
    תודה

  2. שלום רן,
    תודה על תגובתך.
    כיף מאד לקשט מנות קינוח. עצתי היא תן לילדים להוסיף מה שמתחשק להם. לפעמים מספיק תות אחד למנה ולפעמים ילדים רוצים גם תות וגם שבבי שוקולד וגם שברי פקאנים, כמו שאומרים “וגם וגם וגם…”. טפיוקה ניתן להשיג בכל חנויות הטבע, בחנויות אורגניק מרקט בתוך השופרסל, וכן במרכולים כמו “מזרח ומערב” המתמחים במאכלי המזרח הרחוק. לעיתים חנויות תבלינים בשוק מחזיקות גרגרי טפיוקה. מנסיוני, כדאי להעדיף קטנים. הגדולים מתפרקים בבישול והופכים על נקלה לדייסה.
    בהצלחה.
    סיגי

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

פודינג וניל-זעפרן

פודינג שווה שילדים לא כל כך אוהבים, וטוב שכך. מדד מקדם הטריפה נמוך. ככה ישאר לכם, המבוגרים, יותר פודינג!   המצרכים: 1 כוס אורז לבן

קראו עוד »