ריבת תפוזונים סיניים

ריבה קלת הכנה. מעולה לריפוי ריאות.

בערך חצי קילו סוכר על כל קילו פרי. על כל סיר גדול: 8 מקלות קינמון, 8 מסמרי ציפורן , 1-2 כוכבי אניס , 8 תרמילי הל, 8 גרגרי פלפל אנגלי שלם ואפשר גם 2 פרוסות ג’ינג’ר. אפשר רבע שעה לפני כיבוי האש להוסיף 2 סוכר וניל לכל סיר.

לבשל על אש בינונית חצי כמות הסוכר עם מעט חומץ – בערך על כל קילו סוכר לשים רבע כוס חומץ. לערבב מדי פעם.

כשנמס הסוכר להוסיף חצי מהפירות. לבחוש מדי פעם ולבשל לפחות שעתיים על אש נמוכה. להוסיף שארית הסוכר כשהפירות כבר הוציאו חומציות שהופכת את הסוכר לנוזלי לתמיד. אחרי שנמס להוסיף שארית הפירות. ככה נקבל כאלה שדי התכווצו לצד כמה תפוזונים שדי שמרו על צורתם. למעט בעת הערבוב  כדאי לעמוד רחוק, כי יש נטיה לחלק מהתפוזונים להתפוצץ.

כשצבע הריבה ענברי למזוג טיפת ריבה על צלוחית ולשים במקרר. אם טיפת הריבה נקרשת צריך לכבות את האש. למזוג מיד לצנצנות זכוכית בטרם תיקרש הריבה. אצלי אינה מתקלקלת ונשמרת  מחוץ למקרר לכמה שנים טובות.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח