רקיקי זהב (לפחות 20 רקיקים)

מתכון קל להכנה וטעים עד ממכר. כמו כל המתכונים באתר גם הוא ללא גלוטן, ולכן מתאים כחטיף לחולי צליאק, כארוחה ליום עבודה עמוס שאין בו זמן לנשום, ובמיוחד לטיולים כי אין צורך בקירור.

זמן האפיה ארוך מאד כי טמפרטורת האפיה נמוכה. ניסינו לאפות בטמפרטורה גבוהה יותר והרקיקים השחימו מיד וכמעט נשרפו.

מי שחשוב לו לשמור ככל הניתן על הערכים התזונתיים בשקדים ובשאר הרכיבים יכול לנסות לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר. טרם ניסיתי, כך שאין לי יכולת להעריך כמה שעות (או ימים?) זה יארך. בנוסף, אם רוצים לאפות בטמפרטורה נמוכה כדאי להפוך את המתכון לטבעוני, כלומר ללא ביצה – קמח ללא גלוטן ומעט מים יספקו הדבקה במקום הביצה. ביצה עלולה להיות בעייתית אם נאפתה בטמרפרטורה נמוכה מ- 50 מעלות.

לנוהגים להשרות שקדים לפני אכילתם – זמן האפיה יתארך עוד יותר.

מדד מקדם הטריפה גבוה. אם יש ילדים בבית או יותר ממבוגר אחד תמצאו את עצמכם בתום האפיה עם חצי מכמות הרקיקים!

המצרכים:

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים

4 ביצים גדולות

2 כפות סוכר פירות

2 כפות קצת גדושות (עם בטן/דבשת קטנה) קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים בזה של קונדיטור)

מעט תמצית וניל (חצי כפית בערך)

תוספות שאהובות עלינו:

2 כפות זרעי דלעת (לא חובה)

כף זרעי צ’יה (לא חובה)

כפית קקאו (לא חובה)

כפית ממרח אגוזי לוז ללא סוכר (לא חובה)

 

הכלים:

2 תבניות גדולות לתנור

2 ניירות אפיה (אין צורך לשמן)

כפית

Photo025

2 כפות

קערת מערבל + וו הקצפה (מטרפה)

סכין חדה

מיכל אטום לאחסון הרקיקים

דף מגבת נייר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 90 מעלות.

מקציפים ביצים, קמח וסוכר במערבל. תחילה במהירות נמוכה, ובהדרגה מעלים אותה לגבוהה. מוסיפים את השקדים ואם רוצים עוד זרעים (דלעת וצ’יה) ומערבבים ידנית בעדינות עם כף, או מחזיקים ביד את המטרפה של המערבל ומערבבים איתה.

מעבירים את התערובת לתבניות. אפשר ליצוק כף מהבלילה ולשטח מאד את העוגיה וככה ליצוק כמה עוגיות בתבנית, או למלא את התבנית ולשטח מאד את הבלילה ואחרי האפיה ניתן לשבור לחתיכות. למי שרוצים גם רקיקי שוקולד: משאירים בערך רבע או שליש מהבלילה בקערת המערבל. מוסיפים את הקקאו ואם רוצים גם כפית של ממרח אגוזי לוז ללא סוכר ומערבבים היטב אבל ידנית כדי שהזרעים לא יתרסקו. מעבירים לתבנית עם נייר האפיה וישר לתנור את 2 התבניות. בתנור שלנו זה ארך 8 שעות אפיה עד שקיבלנו רקיקי זהב יבשים וקשים במידה הרצויה. איך יודעים שהם מוכנים? מנסים לקפל בקצה ואם העוגיה מתקפלת וגמישה סימן אינה מוכנה. אם נשברת ופריכה (קריספי)- מוכנה! מכבים את התנור ומשאירים להמשך ייבוש עד שהתבנית מתקררת. אם שיטחנו את הבלילה על כל התבנית יש לחתוך בסכין חדה לריבועים או למלבנים או איך שרוצים (רק לאחר שהתקררו).  לאחסן את הרקיקים במיכל אטום עם דף מגבת נייר שישמור על היובש בקופסה. אין צורך להכין יותר ממיכל בינוני כי עד לאחסון נעלמים או נטרפים חצי מהרקיקים באורח פלא. לשמור בארון קריר ולא קרוב למקור חום או לאור השמש. בתאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח