תבשיל בובס מפתה

שעועיות מכל סוג תומכות בפעילות הכליות. הכי מועילה לכליות היא שעועית בובס (שעועית כליה- kidney bean).

הכליות מחזיקות בתוכן את אנרגיית החיים, ואחראיות על המון תפקודים כמו ההורמונים בגוף (רבים מהם בשליטת הכליות או בהשפעתן).

אזהרה: ההנבטה נעשתה באביב. בקיץ בטמפרטורות קיצוניות של 40 מעלות בצל יתכן שהשעועית תתקלקל תוך כדי ההנבטה, ואז יש להנביט בתוך המקרר.

המצרכים:

חצי קילו שעועית בובס

קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות (או עגבניות טריות מרוסקות או חתוכות באותה כמות)

חצי כפית מלח

כפית פפריקה אדומה מתוקה

רבע או חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית שום גבישי (או שתי שיני שום מעוכות במועך שום)

כפית סוכר פירות (למי שאוהב מתוק)

רבע כפית סודה לשתיה (אם לא אוהבים חמיצות)

 

אופן ההכנה:

משרים ללילה חצי קילו שעועית בובס. בבוקר שוטפים ומשרים לעוד יום במים.

בערב שוטפים, מעבירים למסננת מעל קערה ושמים בתוך ארון (קטניות נובטות מהר יותר במקום חשוך).

בבוקר שוטפים ומבשלים בסיר קטן או בינוני עם מים עד כדי כיסוי עד לריכוך מלא, בערך שעתיים על אש נמוכה מאד.

להוסיף שאר החומרים ולערבב ולטעום. לבשל על אש נמוכה עוד 5 דקות וזה מוכן.

בתיאבון!

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח