זהו מרק עשיר וקטיפתי ללא גלוטן שהוא, למעשה, ארוחה שלמה, משביעה וטעימה מאד. "זה ממש כמו משקית, מחמם וממכר" אומרים לי כולם.
המצרכים:
4 ליטרים מים
חצי כוס אורז לבן (אפשר במקום זה כוסמת, רק לברור היטב שלא תהיה שם חיטה/שעורה. אפשר גם אורז מלא. יש להשרות אותו שעתיים קודם ולבשל עד לריכוך ורק אז להוסיף למרק עקב זמן בישול ארוך)
כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה
4 כפות שמן זרעי ענבים
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
8 שיני שום פרוסות
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות כמו לסלט
מיכל רסק עגבניות בינוני (260 מ"ל)
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
חצי צרור כוזברה קצוץ דק
6 גבעולי סלרי כולל עלים – מחציתם קצוצים דק, ומחציתם שלמים
חצי כפית פלפל שחור טחון
מלח (כמה שפחות. לשים 2 כפיות ולטעום)
סוכר פירות (אנחנו הוספנו 4 כפות, אחרת המרק אינו מספיק מתוק "כמו בשקית")
חופן עדשים אדומות (לא חובה)
אפשר להוסיף גם גמבה אדומה וגזר קצוצים דק מאד לקוביות
אופן ההכנה:
לטגן בשמן את הבצל (לא חובה לטגן) ואחרי שישחים מעט להוסיף את השום. אחרי שיזהיב להוסיף עגבניות. לאחר שיתרככו להוסיף מים.
בוררים ושוטפים היטב את האורז ומוסיפים לסיר. בוחשים מדי פעם. מוסיפים רסק עגבניות, סלרי גבעולים שלמים. אחרי שהאורז מבושל ורך להוסיף תבלינים יבשים (מלח, פלפל, סוכר פירות). אם רוצים- להוסיף עדשים אדומות (רק לברור ולשטוף. אין צורך בהשריה או בהנבטה- הן אינן קטניות). לבשל עוד 5 דקות.
לאחר כיבוי האש מוסיפים את כל עשבי התיבול הקצוצים (סלרי, פטרוזיליה וכוזברה) ובוחשים. משאירים סיר סגור.
אחרי 10 דקות- המרק מוכן לאכילה.
בתאבון!