כדי לחקות את המתכון של מסעדה סינית נאלצנו לשים המון סוכר פירות. לכן, קחו בחשבון שזו אינה ארוחה מזינה אלא ממתק. מרגע ההכנה עד לחיסולו הכמעט מלא של המרק עברו דקות ספורות, משום כך הצילום הוא של מרק כמעט מחוסל.
המצרכים:
1/4 קילו גרגרי תירס טריים או קפואים
3 כפות קמח ללא גלוטן (של קונדיטור שרובו קורנפלור)
ליטר מים + חצי כוס מים להמסת הקמח ללא גלוטן
4 כפות סוכר פירות
כפית וחצי מלח
כפית כורכום
2 ביצים
4 גבעולי בצל ירוק
תוספת אפשרית: נבטוטי מש
הכלים:
סיר בינוי
סכין
קרש חיתוך
כוס
מזלג
כף
כפית
קעריות וכפיות כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מרתיחים ליטר מים עם אש גבוהה. בחצי כוס מים מערבבים היטב את הקמח ללא גלוטן עד שמקבלים מישחה חלקה ללא גושים, ומוסיפים לסיר עם המים הרותחים תוך כדי בחישה ומנמיכים את האש. מערבבים מדי פעם עד לרתיחה. אחרי רתיחה מוסיפים את גרגירי התירס (אם קפואים- לשטוף אותם קודם במים כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר) ובוחשים. מוסיפים את כל התבלינים (סוכר, מלח וכורכום), בוחשים ומחכים לרתיחה. שוברים לתוך הכוס (שבה עירבבנו את הקמח ללא גלוטן עם מים) את שתי הביצים ומקשקשים עם מזלג. מוזגים את בלילת הביצים תוך כדי ערבוב עם המזלג לתוך המרק. קוצצים דק בצל ירוק (ואם רוצים גם נבטוטים) ומוסיפים לסיר. מחכים דקה ומכבים.
בתיאבון!