מתכון טבעוני ללא גלוטן, מזין ומשביע ושקל מאד להכין. להשרות לילה שלם חצי קילו כוסמת ירוקה. בבוקר לשטוף (אני שוטפת כבר אחרי שעה של השריה ואז שמה מים חדשים ואיתם טוחנת). לטחון עם בערך 3 כוסות מים כפית מלח גדושה או פחות ורבע כפית פלפל שחור טחון. כדי שיהיה טעם הוספתי בצל לבן שלם. הכל בבלנדר. מחממים אש בינונית למחבת נון סטיק שניגבתי אותה בנייר עם מעט שמן זרעי ענבים. לשפוך מעט עם מצקת ולהזיז מחבת מצד לצד כדי לשטח את הבלילה. להפוך כשיש בועות וזה כבר כמעט מבושל מלמעלה. מתבשל די מהר.
פשוט להתפעל מכמה שטעים ומשביע!!!
תודה לאיריס מועלם על המתכון הפשוט שכבר הכרתי, אבל רק אחרי שנתנה לי לטעום ניסיתי בעצמי להכין. "לא מצליח אם מנביטים", כך אמרה לי. "רק מחבת נון סטיק אחרת זה נדבק מאד". והיא צודקת!
קיצור תהליכים: קונים קמח כוסמת ללא גלוטן ומכינים אותו דבר ללא השריה וללא טחינה. על כל כוס קמח כוסמת לשים כוס ורבע מים. במקום בצל אפשר לשים כף שום כתוש או שום גבישי. להוסיף כפית מלח גדושה או פחות ורבע כפית פלפל שחור טחון. שידרוג מפתיע: חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה מעושנת. נותנת צבע כתום לטורטיה יחד עם השום יוצרת ריח ניחוח של נקניק מעושן!
לפעמים מחליפה חצי מכמות הקמח בקמח עדשים אדומות. לפעמים מוסיפה מעט עלי כוזברה קצוצים דק וגם בצל ירוק קצוץ דק להשבחת טעם הטורטיות.
ממרח תרד ועשבי תיבול מתאים מאד למילוי הטורטיות.
בתיאבון!
תגובה אחת
המון תודה !!
סופסוף מצאתי מתכון עם כמויות לקמח כוסמת ולא רק השריית כוסמת לפני .
היה קל ופשוט ויצא טעים!
אפילו הילדים אכלו ואהבו !