טו מק דה לונג סטורי מעניין אוסיף ואומר כבר בפתח דבריי שאם טרם השלכתם את תנור המיקרוגל גל לפח המיחזור אתם גם מסכנים את הבריאות שלכם ושל ״הגוזלים״ שלכם,אתם גם לוקים באיסוף מידע לקוי ואתם גם עצלנים .
הצטרפו אליי ובואו נסקור כמה וכמה מחקרים שנערכו על נזקי המיקרוגל לבריאות שלנו ואתם תחליטו לבד מה לעשות עם אותם מימצאים.
במחקר שנערך באוניברסיטה האיסלאמית בעזה שפורסם בשנת 2020 בדקו החוקרים את השפעת הקרינה על צמח (פילפל):
כל הצמחים שאתם רואים בתמונה מס׳ 1 ו-2 גודלו בתנאים זהים במשך 100 ימים למעט הבדל אחד ״קטן״.הצמחים המסומנים באותיות ABC הושקו במי ברז רגילים ואילו הצמחים המסומנים באותיות DEF הושקו במים שנחשפו לקרינת wifi מראוטר במשך שעה כל יום(הם פשוט הניחו את כוס המים בסמוך לנתב/ראוטר) .אם הגעתם לשורה הזו אני חושבת שאין צורך בהסברים נוספים אבל אם אתם מעוניינים להתעמק במחקר מצ״ב לעיונכם והנאתכם.
במחקר קודם שנערך בשנת 2015 עקבו החוקרים במשך 30 יום אחר השנוי שחל בזרעי תירס שהושקו במים שחוממו במיקרוגל(וכמובן שצוננו..)את קבוצת הביקורת הם השקו במי ברז רגילים.במחקר הזה לא צורפו תמונות אבל ממצאי המחקר הצביעו על כך שמזרעי התירס שהושקו במי ברז שלא חוממו במיקרוגל צמחו עלים בעלי צבע ירוק עז לעומת צבעם החיוור של אלה שהושקו במים שחוממו במיקרוגל והמרקם שלהם היה קשיח יותר לעומת מירקם חלק ודק.(מצ״ב קישור למחקר).
חוקרים באחת מהאוניברסיטאות בפקיסטן הגיעו לאוותן תוצאות במחקר שפורסם בשנת 2019 על 6 צמחים ושוב…התמונות מדברות בעד עצמן:במחקר הזה היתה קבוצת ביקורת נוספת של צמחים שהושקו במים שחוממו בתנור רגיל.שימו לב איזה ״נס״ קרה פה:
צמחים שהושקו במים שחוממו במיקרוגל צמיחת השורשים היתה פחותה,ריכוז הכלורופיל היה נמוך יותר וכפי שתוכלו להתרשם יש גם הבדל בפריחה וזאת לעומת צמחים שהושקו במי ברז רגילים או מי ברז שחוממו בתנור רגיל.
מחקר נוסף והמרתק ביותר הוא המחקר שנערך בניגריה על בעלי חיים ופורסם בשנת 2015:
במחקר הזה רצו לבדוק החוקרים את השפעת הקרינה מגלי תנורי מיקרוגל על ריכוז הויטמינים,נוגדי החימצון,האנזימים והכלורופיל וכיצד הם משפיעים על כימיית הדם. במחקר הזה הואכלו בעלי חיים במזון זהה שכלל בעיקר אורז,קטניות,בטטות ודגים שבושלו באידוי.קבוצה אחת הואכלה במזון שחומם למשך דקה במיקרוגל (וצונן!)קבוצת הביקורת במזון שחומם באופן רגיל.
אחרי שלושה חודשים נלקחו דגימות דם משתי הקבוצות.
בקבוצה שהואכלה במזון שחומם במיקרו גל:
ספירת תאי דם אדומים היתה פחותה ב 12%
ספירת תאי דם לבנים היתה פחותה ב 30%
המוגלובין הופחת ב 19% ולגבי שאר הממצאים תצטרכו ידידיי להתאמץ ולעיין במחקר שאני מצרפת עבורכם.
בנקסט אפיזוד אני אשמח לשתף ולספר לכם מה אומרים המחקרים על הפוטנציאל המסרטן הקיים בחשיפה ובשימוש חוזר לאורך שנים בכל הקשור לשימוש במיקרוגל אבל רק תעשו ״מערוף״-אם אתם רוצים לנהל איתי דיון או להחליף מידע ולצרף מחקרים -תשתמשו במקורות אמינים מאנשים וחוקרים בלתי תלויים שבאמת איכפת להם מהבריאות שלנו כמו עמיר בורנשטיין.