נזקי שמרים, פטריות ועובשים

פטריה איננה צמח. לפי ויקיפדיה: “הפטריות אינן צמחים ואינן בעלי חיים, אלא ממלכה טקסונומית בפני עצמה הנבדלת מאחרות בתכונות ניכרות רבות”. לידיעת הטבעונים- דעו כי ממה שראיתי מדובר ביצור טפילי מסוכן ונבון. למה פטריות צצות אחרי הגשם? כי התפטיר עם הקורים שבתוך האדמה (זה עיקר הגוף של הטפיל) מפחד שמא הוא יישטף למעמקי האדמה, ומוציא כמה שיותר “רגליים” של פטריה עם “כובע” אופייני. הכובע מלא בנבגים ומפיץ אותם בקצב מטורף לכל עבר כדי להתרבות מעל פני הקרקע. צפו בסרט “פטריה פנטסטית”  (Fantastic Fungi) ותבינו.

לפי ויקיפדיה: “הפנצילין, שמיוצר על ידי מין של פטריית עובש מסוג פניציליניום, מגן על פטריית העובש ואינו מזיק לאדם, לכן הוא משמש כתרופה נגד זיהום חיידקי”. השתגעתם? זהו רעל לכל דבר שהורג חיידקים וכשמו כן הוא: אנטיביוטיקה. נגד חיים. פוגע מאד בכבד, בטחול ובמעיים, הורס את הפלורה של המעיים, עלול לפגוע בבלוטת התריס, מעודד קפיצת טפילים מכל מיני סוגים על גוף האדם ובכלל לא פותר מהשורש את המחלה. מעניין לדעת, מי לא קיבל כאבי בטן או קנדידה אחרי נטילת אנטיביוטיקה לעשרה ימים? מדהים שבעלון המידע לצרכן לגבי תופעות הלוואי של תרופות מסוג אנטיביוטיקה כתוב שהתפתחות של קנדידה בנרתיק היא נדירה!  למען הסר ספק, אין בזה המלצה שלא ליטול אנטיביוטיקה בעת הצורך, אלא הבהרה שחידקים באו לסייע לבני האדם למנעו קלקול חמור יותר. כדי לסלקם לתמיד בלי שיחזרו יש לפתור את הבעיה מהשורש. למשל אם יש תקלת צינור מרה משותף כמו אבנים יגיע טפיל או חידק שיפגע בכבד כדי שכיס המרה לא יתפוצץ. התיקון מהשורש הנפשי הוא להפסיק  מרירות, רגשות חרטה, או להפסיק לחוש קושי להוציא מהכוח לפועל, או קושי לעכל עד הסוף את מציאות חיינו. השימוש הנרחב באנטיביוטיקה ברפואה בקונבנציונלית הביא להתפתחות של זני חידקים עמידים לאנטיביוטיקה במיוחד בבתי חולים. בסופו של דבר, שימוש נרחב זה פוגע באנושות ובעולם החי כולו (גם בע”ח נפגעים מחידקים עמידים לאנטיביוטיקה).

פטריות חד תאיות – שמרים – משמשות להכנת מזון ומשקאות כמו בירה ולהתפחת הבצק באפיית לחם ומוצרי מאפה אחרים. וזאת למרות שמדובר בתוסף שהספירה הכללית הגבוהה שלו במוצרי מזון כמו סלטים מעידה על קלקול המוצר, שאז הוא עלול לפגוע בבריאותנו. בדומה לכך, עובשים, על אף שמעידים בדרך-כלל על התיישנות וריקבון של מזון, מוספים לגבינות רבות ומקנים להן טעם ייחודי (רוב המידע לעיל מתוך ויקיפדיה). בקיצור- עובש מעיד על קלקול של מזון! הוא בעצמו מכיל רעל נוראי שאמור להרוג חידקים וחיים אחרים- אנטיביוטיקה. לכן, אל תגעו בו ובמה שמכיל אותו. עובש שגדל על קירות הבית או בתקרה עקב נזילת מים או חדירת גשמים עלול לסכן מאד את בני הבית. יש לטפל בו מיידית, כי מה שנראה בתחילה כמו “תסמיני שפעת” עלול להדרדר לדלקת ריאות, כי נבגי העובש מגיעים לריאות ופוגעים בן קשות.

קנדידה (סוג של שמר) קיימת כדרך קבע על העור וכן באיברים כמו הפה, הגרון, המעיים והנרתיק, מבלי לגרום לבעיות. עם זאת, הפטרייה יכולה לגרום לזיהום אם היא משגשגת וגדלה ללא שליטה או אם היא נכנסת עמוק לתוך הגוף (למשל, לזרם הדם או לאיברים פנימיים כמו המוח). כלומר מקור הקנדידה הוא לרוב במעיים. אבל (לפי ד”ר ראול רודריגז) באמצעות הקורים שמייצרת היא מסוגלת לחדור את דפנות המעי ולהיכנס למערכת הלימפה, לנדוד בגוף ולהתיישב באיברים שונים כמו ריאות, אוזניים, אף, דרכי שתן, הנרתיק, הציפורניים ועוד. הפגיעה בדפנות המעי גורמת במקביל לכניסה של הקנדידה גם לכניסה של מזון מעוכל חלקית למערכת הלימפה (תסמונת המעי הדולף או המעי הדליף) – תופעה הגורמת אלרגיות, רגישויות שונות ובעיות אוטו-אימוניות. נטילת גלולות והורמונים, אכילת מזון מתועש, מתח, זיהום סביבתי, ונטילת אנטיביוטיקה הם בין הגורמים העלולים לגרום לשיגשוגה של הקנדידה בגופנו.

לכל השואלים על גבינות עובש וגבינות כחולות – ברור שחלב פרה אסור בתכלית האיסור, אבל גם גבינות צאן עם עובש אסורות. זו טעות נפוצה שהעובש הזה הוא פחות מזיק או אף מועיל. כל עובש שייך למשפחת העובשים המפוארת אשר נזקיה לגוף של בני האדם ידועים ומתועדים מי יותר מי פחות. העובש הוא חבר של חיידקים רעים (למרות שפניצילין שאחד העובשים מפריש קוטל אותם). מי שמכניס עובש לגופו מסתכן בפתיחת שערים לכל סוגי הטפילים וכן הסטרפטוקוקים ודומיהם. עצה ידידותית להמנע לחלוטין. ברמה הנשמתית עובש מסמל טפילות כמו כל הפטריות כולל אלה שגדלות בחצר, תחת אורנים, במעבדות ובציפורני הרגליים לאנשים מסוימים.
הרמב”ם: משנה תורה, ספר מדע, הלכות דעות, פרק ד’: “יש מאכלות שהן רעים ביותר עד מאוד, וראוי לאדם שלא לאוכלן לעולם הרי אלו לגוף, כמו סם המוות”. ציטוט מאכלים רעים לאכילה, על פי הרמב”ם:
“דגים גדולים, ישנים, ומלוחים” (ככל שהדג גדול יותר הוא מכיל יותר רעלים וכספית)
“גבינה מלוחה וישנה” (עודף במלח פוגע בכל אדם, וכמו כן, בגבינה ישנן בקטריות לא טובות שעלולות להזיק)
“בשר מלוח וישן” (כל מוצר מיושן מכיל בהכרח יותר חידקים ופטריות שמזיקים לנו)
“פטריות וכמהין” (סוגים של פטריות)
“מאכלים עם ריח רע” (גבינה כחולה ומעופשת)

ומה לגבי פטריות מרפא שאומרים עליהן שמרפאות סרטן? לכולם אסור פטריות כולל “פטריות מרפא” למעט מאד אנשים. ב- 10 שנים טיפלתי אולי בהגזמה ב- 5 אנשים שהיה מותר להם לאכול פטריות, והם אנשים ממש נדירים ולא רגילים. אנשים שזקוקים למידה מסוימת של תלות עם החברה האנושית, ולכן מותר להם פטריות. אז למה יש פטריות שנטען כי הן מרפאות? ראשית כל, הפתעה: בגופנו נוצרים פה ושם גידולים והגוף יודע להתמודד ומרפא את עצמו. גם שיעור ההחלמה הספונטנית מסרטן נמצא ממה שראיתי במגמת עליה, כי פחות מאמינים לאונקולוגים וליכולת של כימותרפיה (חרדל חנקני) לרפא, ויש מחקר של הטכניון שכימותרפיה מעודדת סרטן.  שנית, סגולות רבות מיוחסות לאופטלגין כמשכך כאבים. אלא שלאחרונה גילו שעלול להרוג! הסירו מהמדפים במדינות אירופה, אבל פה בארץ נמכר חופשי ובלי מרשם. כך שאפשר ליחס סגולות לכל דבר. אגב, זה מאד מועיל לחשבון הבנק של מייחס הסגולות למוצרים והמוכר אותם.

פטריות מסוימות, כמו פטריות פסילוסיבין, גורמות להזיות, תהליכי מחשבה מוגברים וחוסר היכולת להבחין בין פנטזיה למציאות – רשומות בפקודת הסמים המסוכנים במדינות רבות כאסורות לשימוש. מידע זה לקוח מויקיפדיה. ואולם, לא רק פטריות הזיה פוגעות במוח. לכל הפטריות כולל לשמרים יש פוטנציאל לפגוע במוח האדם. הקורים שהן שולחות ממערכת העיכול יכולים להגיע עד למוח (דלקת קרום המוח, דלקת המוח) לשנות התנהגות, ולנתב את האדם לאכול מה שמזין ביותר את הפטריה כמו סוכרים ופחמימות ריקות.

מסקנות מכל האמור לעיל:

אל תגעו בטופו ובגבינות טבעונית כמו קשיו, אגוזים ושקדים! מדובר במוצרים שכוללים: עובשים, שמרים או קנדידה (גם סוג של שמר) וטפילים אחרים מזעזעים לא פחות, שגורמים גרד נוראי בפי הטבעת ובנרתיק, כאבי בטן, כאבי ראש, כאבי צוואר או גב- כי חלקם בתהליך ההתקדמות בגוף יוצרים דלקת קרום המוח. לא נעים בכלל! וכן שלשולים, גזים איומים, תשוקה עזה לממתקים או תחושת בחילה, דיכאון, חרדה, הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות וחוסר שקט. זאת רק רשימה חלקית של תסמיני שמרים, פטריות ועובשים. מטופלים רבים אומרים לי: “פויה טופו, להקיא מזה”. והם ממש צודקים! רבים פותחים את אריזת הטופו וחשים ריח ריקבון עדין, אך אינם מבינים שלא קיבלו בטעות מוצר מקולקל בסופרמרקט אלא זאת מהותו של המוצר- קילקול!  מי שמתנגד למה שהגוף שלו מרגיש, מי שנסחף אחרי אופנות במזון ומה שמקובל אוכל רעל! צריך להקשיב לגוף כי הגוף חכם.

מרשה למטופלי רק גבינת סויה של תנובה ולא שום טופו או גבינה טבעונית אחרת, כי ממה שראיתי עד כה, בתהליך התסיסה קורה קלקול לא נחמד בכלל! אני בעד התססה של חמוצים ביתיים. זה בריא מאד.

אם יש לכם פטריה בגוף אל תלחמו בה! היא באה להציל אתכם מנזק גדול יותר! אל תמרחו רעלים על הציפורניים, כי אם הפטריה תיעלם שם, היא תבחר לעצמה מוצב קדמי אחר להפצת נבגיה בתוך גופכם, כמו בריאות או במוח! הבינו למה באה ואז היא תעזוב מרצונה הטוב. לדוגמה, אדם שניזון מפחמימות ריקות ומסוכרים בכמות גדולה יקבל זיהום קנדידה שיעזור לו להמנע מסוכרת. עד היום בטיפול אחד, בחסות בורא עולם, הצלחתי לרפא קנדידה ופטריות אחרות אחרי הסבר למטופלי מה לשנות ברמה הנפשית והתזונתית.

למתעקשים להיות טבעונים מומלץ לקרוא באתר זה למה לא להיות צמחוני/טבעוני.

תהיו בריאים שמחים.

 

צילום תמונה: גליה נחמני. צולם בבי”ס שדה אלון התבור.

הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

סרטן

בדיקת ממוגרפיה תקינה

לאשה תושבת חו”ל התגלה גוש בשד. היא טופלה מרחוק פעם אחת. כמובן הקפידה על הנחיות התזונה שנתתי לה, והשתנתה ברמה הנפשית כמו שהנחיתי אותה. כעבור

קראו עוד »
מתכונים

ממתק לאורז

הממתק לאורז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אורחינו. מכינים אותנו בשבתות ובחגים ולכבוד אורחים מיוחדים. קודם מכינים אורז טעים. האהוב עלינו הוא ‘שחרזד’, שהוא

קראו עוד »
דיכאון וחרדה

החזרת שמחה לנערה בדיכאון

נערה בת 16 הגיעה לטיפולי במצב עגום עם דיכאון ממושך. לאחר שהוסרו מזונות רעילים מתפריטה (מזונות שרגישה אליהם כמו חיטה) וטופלה בביו-אנרגיה חזרה אליה שמחת

קראו עוד »