ממרח טעים וקליל בטעם משגע של גבינה ובצל מטוגן. השתמשנו בממרח כמילוי של טורטיה לחג שבועות. הממרח קצר שבחים ואורחינו התקשו להאמין שאינו חלבי.
יכול לשמש גם כמילוי לבורקס ללא גלוטן (מדפי אורז).
המצרכים:
חצי גביע או יותר גבינת סויה תנובה
כפית קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')
בצל גדול קצוץ לקוביות
5 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זרעי ענבים
חופן גדול של עלי תרד
כוזברה פטרוזיליה וסלרי קצוצים דק- בערך כמות של 3 כפות של עלים קצוצים
רבע כפית שלשל שחור טחון
רבע כפית כמון טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מלח
10 חצאי פקאנים שבורים או מרוסקים
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בשמן בתוך מחבת גדולה על אש בינונית. בוחשים מדי פעם. כשמזהיב להוסיף שום. כשהשום מזהיב להוסיף קמח ולערבב. קורעים בידיים חופן גדול של עלי תרד לקרעים של בערך 1 עד 2 סמ"ר. מערבבים כמה דקות עד שהכל מתכווץ לנפח קטן יותר. מוסיפים תבלינים, פקאנים וגבינה ומערבבים.
בתיאבון!