מתכון קל ללא בישול של חמוצים ביתיים שלעולם אינם מתקלקלים. נשמרים בחוץ בכל טמפרטורה. רק שאין להכניס מזלג לא נקי!
אלה הירקות החביבים עלי: סלרי (גבעולים), מלפפון, גזר, גמבה אדומה, קולרבי ורצועה אחת קטנה או שתיים של פלפל חריף אדום או ירוק שאורכו לרוב 8 ס"מ. מי שאוהב ישים כרוב, כרובית, אפשר כרוב סגול או סלק או חציל קטן שנותן צבע סגול עמוק לכל הצנצנת, ואפשר קישוא ושומר. חותכים את הירקות לרצועות בגודל אחיד ככל הניתן. גזר פורסת לעיגולים בעובי חצי ס"מ. חצילים קטנים אין צורך לחתוך. לפעמים אם המלפפונים קטנים משאירה אותם בשלמותם וכך גם לגבי גזר ממש דק וקטן.
שמים ירקות בצנצנת זכוכית. האהובה עלי ביותר היא זאת של הזיתים – בערך 350 או 400 גרם. דוחסים אותם קצת. ממלאים 3/4 צנצנת במים רתוחים שקוררו, 1/4 צנצנת למלא בחומץ סינתטי + כפית מלח גדושה, 6 או 8 גרגרי פלפל אנגלי שלם, חצי כפית קארי, מעט זרעי חרדל (לא חובה) 3 שיני שום ו- 3 עלי דפנה. שיני השום ועלי הדפנה צריכים להיות למעלה. לדאוג שהנוזלים מכסים את הכל. אם קצת בולט עלה דפנה זה בסדר. למי שחובב שמיר שישים 2 גבעולים בכל צנצנת.
סוגרים את הצנצנת, מתאפקים ומתאפקים, ובתוך שבוע הכל מוכן לאכילה. אם יש תסיסה חריגה חייבים לפתוח כל יום לכמה שניות את הצנצנת כדי לשחרר לחץ, אחרת הירקות יהיו רכים מדי או שהצנצנת עלולה להתפוצץ. לפניכם תמונות מתוצאות של כיבוש מתמשך.
בהצלחה ובתיאבון!