קל להכנה, מזין ומשביע מאד. רך, אוורירי ושימושי מאד בטיולים כשאין יכולת לחמם לחם ומאפים לחולי צליאק. למרבה הפלא לחם טחינה טעים גם למי ששונא טחינה. ניתן להמיר קמח קינואה בכל קמח אחר כגון: קמח חומוס, קמח עדשים אדומות, קמח אורז מלא וכן הלאה. אין מלח במתכון. זו אינה טעות. אם מכינים לחם טחינה בכמות גדולה כדאי להקטין מעט כמויות ולאפות בשתי תבניות אינגליש קייק.
המצרכים:
4 ביצים
6 כפות (עם בטן) טחינה גולמית משומשום מלא
2 כפות קמח קינואה (או קמח אורז מלא או קמח דוחן או קמח כוסמת)
1/2 כוס מים + כף מים (להמסת סודה לשתיה)
3 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור טחון
חצי כפית כמון
כפית שום כתוש
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
3 כפות חומץ סינתטי
מעט שמן זית לשימון ניר האפיה
כדאי להוסיף כפית זרעי קצח וכפית זרעי צ'יה, מעט פפריקה אדומה מתוקה, ואפשר גם כפית סחוג למי שאוהב חריף
אפשר לפזר מעל שומשום לפני הכנסה לתנורון
שידרוג רציני- להוסיף בסוף חופן פקאנים (אפילו שלמים)
אופן ההכנה:
מחממים תנורון (תנור קטן, טוסטר אובן) ל- 180 מעלות. מערבבים יחד את כל החומרים (עירבבנו במערבל) ומוסיפים בסוף סודה לשתיה מומסת בכף מים ובכף חומץ. בוחשים היטב. משמנים ניר אפיה בתבנית ומכניסים לתנורון לכ- 20 עד 25 דקות. בודקים עם נעיצת קיסם- אם יוצא יבש הלחם מוכן. בתיאבון!