פלאפל מלכותי, משביע עד מאד וממכר, ללא גלוטן, טבעוני, ללא רגשות אשמה, ללא טיגון בתועפות שמן, ללא סכנת כוויות משמן רותח שקפץ, ללא מאמץ להנביט, להתפלל שלא יחמיצו בתהליך ההנבטה, לשטוף ולטחון גרגרי חומוס.
זוהי גרסה ראשונית עד לשיכלול מיטבי של כתב הכמויות. זמן ההכנה לא כולל האפיה עומד על 10 דקות.
המצרכים:
3 כוסות קמח חומוס
3 כפות קמח ללא גלוטן (השתמשנו בזה של "קונדיטור". זה למעשה קורנפלור לצורך הדבקה)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף כמון מזרחי טחון
חצי כפית כורכום
10 גבעולי כוזברה
כפית שום גבישי או שום טרי כתוש
4 כפות שמן זית + מעט שמן לשימון הידיים
כוס מים בערך
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כפית חומץ (אנו משתמשים בסינתטי)
הכלים:
סכין
קרש חיתוך
כף
כפית
כוס
קערה בינונית
תבנית של תנורון (תנור קטן)
ניר אפיה
אופן ההכנה:
מחממים תנורון ל- 200 מעלות. קוצצים דק בסכין את גבעולי הכוזברה על גבי קרש חיתוך. מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה ואז מוסיפים רטובים כולל הכוזברה וכמעט כל המים, למעט הסודה לשתיה אותה מוסיפים רק בסוף מעורבבת במעט מים. מוסיפים כפית חומץ ומערבבים במרץ. מתקבלת עיסה די סמיכה ודביקה וקשה לערבוב. משמנים את הידיים וצרים מטבעות שטוחות דמויות קציצות. שמים בתבנית על גבי ניר אפיה ומכניסים לתנור. אופים 10 דקות. הם תופחים יפה ומעט מזהיבים. הופכים בזהירות עם כף, ואופים עוד 5 דקות. מכבים את התנור ומשאירים אותו סגור. אחרי 5 דקות הם מוכנים.
בתאבון!