אגדה יפנית

המצרכים:

דפי אורז (כמה שרוצים)

3 סלקים בינוניים או 2 גדולים (אפשר טריים או מבושלים)

חצי כוס מים

 

הכלים:

קולפן

לפחות 2 צלחות שטוחות

צלחת קעורה

חותכני עוגיות בצורות שונות (רצוי ממתכת אם הסלק טרי ולא מבושל)

סכין

קרש חיתוך

 

 

אופן ההכנה:

קולפים ושוטפים את הסלקים. פורסים את הסלקים על קרש חיתוך לרוחב לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. במרכז כל פרוסה נועצים עד הסוף חותכן עוגיות למשל, כוכב, ארנבת, פרח. נעזרים בסכין אם צריך כדי שהצורה תצא מדויקת. ניתן לפסל צורות שלא קיימות בשבלונות כמו ירח. את הסלק שהפך לשבלונות בצורות שונות מטביעים כמו חותמת על דפי אורז יבשים שפרסנו על צלחת שטוחה לגמרי. אם אינה שטוחה לגמרי הם נוטים להשבר. לאחר ההכנה, טובלים את דף האורז המוכן לכמה שניות בצלחת קעורה עם חצי כוס מים, ולהעביר לצלחת שטוחה. ככה הדף הוא מוכן לאכילה כשעליו ציור מיוחד! אם מכינים כמה דפים, ורוצים ליצור מהם סיפור ברצף כמיטב הדמיון, יש להכין צלחות כמספר הדפים שרוצים.

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 4 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »
טיפים

טיול גלילי בחורף

בחורף תשפ"ד נסענו לטיול חנוכה בן שלושה ימים  11-13.12.2023 בגליל. לנו ביבנאל. כל הדרך מנתניה לגליל נראתה כמו לקוחה מאגדות האחים גרים- מרחבים ירוקים אינסופיים. במפתיע

קראו עוד »
טור גוף-נפש

ריח רע בפה

באשת הפה- האליטוסיס (Halitosis) – שם מזעזע לבעיה רפואית מוכרת כל כך לריח פה בלתי נסבל. חברות המייצרות מוצרי הגיינה לפה, שלרוב כלל אינם בריאים לגופנו,

קראו עוד »