אגדה יפנית

המצרכים:

דפי אורז (כמה שרוצים)

3 סלקים בינוניים או 2 גדולים (אפשר טריים או מבושלים)

חצי כוס מים

 

הכלים:

קולפן

לפחות 2 צלחות שטוחות

צלחת קעורה

חותכני עוגיות בצורות שונות (רצוי ממתכת אם הסלק טרי ולא מבושל)

סכין

קרש חיתוך

 

 

אופן ההכנה:

קולפים ושוטפים את הסלקים. פורסים את הסלקים על קרש חיתוך לרוחב לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. במרכז כל פרוסה נועצים עד הסוף חותכן עוגיות למשל, כוכב, ארנבת, פרח. נעזרים בסכין אם צריך כדי שהצורה תצא מדויקת. ניתן לפסל צורות שלא קיימות בשבלונות כמו ירח. את הסלק שהפך לשבלונות בצורות שונות מטביעים כמו חותמת על דפי אורז יבשים שפרסנו על צלחת שטוחה לגמרי. אם אינה שטוחה לגמרי הם נוטים להשבר. לאחר ההכנה, טובלים את דף האורז המוכן לכמה שניות בצלחת קעורה עם חצי כוס מים, ולהעביר לצלחת שטוחה. ככה הדף הוא מוכן לאכילה כשעליו ציור מיוחד! אם מכינים כמה דפים, ורוצים ליצור מהם סיפור ברצף כמיטב הדמיון, יש להכין צלחות כמספר הדפים שרוצים.

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני סגולה לריפוי

דלעת מתוקה לראש השנה

דלעת היא ירק מופלא וענק שמסמל רחם. מומלץ מאד לנשים שסובלות מבעיות ברחם. המקור הנפשי לבעיה הוא כמעט תמיד בעיה ביחסים עם אמא. רוב בעיות

קראו עוד »
ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 5 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »