המצרכים:
כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון חשוך)
במקום כוסמת או בנוסף לה אפשר לשים עדשים ירוקות נבוטות (מנביטים כוס או 2 כוסות עדשים ירוקות) ובצל סגול קצוץ דק מאד (למי שאוהב בצל)
6 גבעולים ועלים של סלרי
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוזברה
3 כפות שמן זית
כפית קצח
כפית שומשום
חצי כפית כמון טחון
1/4 כפית שום גבישי או כתוש
מיץ מלימון שלם גדול או לסחוט 10 לימונים סיניים, לחתוך לקוביות קטנות את קליפתם ולהוסיף לסלט
1/4 כפית פלפל שחור טחון
לקישוט: חופן נדיב של חמוציות ללא סוכר או גרגרי רימון
אופן ההכנה:
קוצצים גבעולים ועלים, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים. מקשטים מלמעלה בחמוציות או בגרגרי רימון.
הסלט מאד מאד טעים, בריא, מזין ומשביע וגם בלי טיפת מלח או סוכר!
בתיאבון!